Desert

TOČAK TORTA: Pravi se samo od jednog jajeta! (RECEPT)

Kremasta, sočna, izdašna... Sve što nam je potrebno!

Recepti
Autor:
TOČAK TORTA: Pravi se samo od jednog jajeta! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 4 kašike džema
  • 230 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za nadev:

  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
  • 1 kašika ekstrata od vanile
  • 4 puding od vanile
  • 200 gr maslaca
  • 100 gr pečenih oraha seckanih

Priprema:

Prvo pravimo fil: U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa jednom kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohlađenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha.

Kora: U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom, pa dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pečenje i izmešamo.

Razlijemo u veliki pleh koji smo obložili pek papirom. Pečemo na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo. Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug. Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanog kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs