Potrebno je:
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mleka
- 50 ml ulja
- 4 kašike džema
- 230 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 1 l mleka
- 4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
- 1 kašika ekstrata od vanile
- 4 puding od vanile
- 200 gr maslaca
- 100 gr pečenih oraha seckanih
Priprema:
Prvo pravimo fil: U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa jednom kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohlađenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha.
Kora: U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom, pa dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pečenje i izmešamo.
Razlijemo u veliki pleh koji smo obložili pek papirom. Pečemo na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo. Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug. Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanog kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.