POSLASTICA IZ SNOVA

BRZINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I VIŠNJAMA: Neverovatno mekan i sočan, osvaja ukusom! (RECEPT)


Lagani kolač koji se brzo pripremi a još brže pojede. Ako ste ljubitelj kokosa obavezno ga pripremite.

Recepti
Autor:
BRZINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I VIŠNJAMA: Neverovatno mekan i sočan, osvaja ukusom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 50 gr kokosa
  • 100 ml mleka

Kora:

  • 4 kom belanca
  • 4 kašike šećera
  • 8 kašika kokosa
  • 2 kašike bezglutenskog brašna
kolač sa kokosom i višnjama
foto: Shutterstock

Priprema:

  • 50 gr kokosa preliti sa 100 ml mleka i ostavite sa strane dok pripremite ostalo.
  • Za koru umutite bulenaca u sneg, te dodajte preostale sastojke.
  • Pecite na 180 Celzijusa oko 15-ak minuta.
  • Za fil 1 višnje, šećer,vodu staviti u šerpu da prokuva i kuvajte oko 2-3 minuta.
  • Dodajte umućen puding i kuvajte još oko 3-4 minuta uz neprestano mešanje.
  • Vreo fil nanesite na hladnu koru i ostavite da se hladi.
  • Za fil 2 mleko stavite da prokuva.
  • Žumance sa šećerom dobro umutite i dodajte u to puding.
  • Sve fino umutite i sipajte u provrelo mleko.
  • Skuvajte kremu i potpuno ohladite.
  • Ohlađen fil umutite mikserom,dodajte onaj kokos na početku recepta i sve fino sedinite.
  • Pavlaku umutite u šlag i pola smese dodajte u žuti fil, a pola preko žutog fila.
  • Znači preko ohlađenog fila s višnjama ide žuti fil,pa preostali šlag.
  • Pospite kokosom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs