Apsolutno neodoljiv

MANASTIRSKI KOLAČ: Postan i mekan, nezamenljiv u prazničnim danima! (RECEPT)

Uživaćete u divnom ukusu i neverovatno mekanoj teksturi

Recepti
Autor:
MANASTIRSKI KOLAČ: Postan i mekan, nezamenljiv u prazničnim danima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 ml vode ( 2 čaše od po 2 dl ) 12 kašika šećera 20 kašika brašna 8 kašika oraha ( mlevenih i seckanih, oko 150 g) 4 pune kašike ređeg pekmeza, kiselkastog ukusa

Za premaz i posip: 4 kašike istog pekmeza i dve šake oraha.

Priprema: U toplu vodu sipati šećer i pekmez i malo mešati da sve krene da se topi. Dodati zatim brašno i prašak za pecivo i dobro izraditi žicom, kako ne bi bilo grudvica. Na kraju umešati orahe i opet sve izmešati.

Istresti u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Pečen kolač odmah premazati pekmezom i posuti orasima i ostaviti da se ohladi. Kasnije iseći u željeni oblik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs