oduševiće vas

ZIMSKE POSNE KROFNE SA JABUKAMA IZ RERNE: Najmekše na svetu! (RECEPT, VIDEO)


Ne postoji osoba koja ne voli krofne, a ove sa jabukom mogu da se jedu i u toku posta.

Recepti
Autor:
ZIMSKE POSNE KROFNE SA JABUKAMA IZ RERNE: Najmekše na svetu! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Serpica Recepti

Prave zimske krofne sa jabukom od kojih će zamirisati cela kuća. Testo je predivno i mekano kao pena, a ne trebaju vam ni kvasac, ni jaja ni mleko. Peku se u rerni, pa ne morate da stojite pored šporeta i da pržite.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • oko 800 g brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 100 ml ulja
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli

Još:

  • šećer
  • cimet
  • orasi

Priprema:

  • Kvasa i šećer pomešajte sa mlakom vodom.
  • Ostavite da nadođe.
  • Zatim dodajte rendanu jabuku, ulje, vanilin šećer, kurkumu, promešajte, pa sipajte brašno i so.
  • Umesite testo i ostavite da nadođe.
  • Premesite, razvucite oklagijom, ne pretanko.
  • Manjom čašicom vadite krofne, slažite na tepsiju i ostavite deset minuta da odstoje.
  • Za to vreme uključite rernu na 200°C.
  • Krofne namažite uljem, poprskajte vodom, možete odozgo staviti malo šećera i cimeta.
  • Pecite ih oko 20 minuta ili dok blago ne porumene.
  • Vrele poprskajte vodom, uvaljajte u šećer, cimet i orahe.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs