Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g gustina
- 100 g šećera
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 400 ml jogurta
- 50 ml rakije
- 1 limun
- 100 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 narandža
Priprema:
U veći sud polupajte jaja. Neprekidno mešajte viljuškom i dodajte jogurt i šećer. Jabuke oljuštite, krupno izrendajte i dodajte u sud. Dodajte vanilin šećer i krupno narendanu koru limuna i narandže. Dodajte rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Ostavite testo da odstoji 15 minuta. Nauljenom kašikom vadite testo i formirajte krofne, zatim ih pržite u šerpi u većoj količini ulja. Gotove krofne stavljajte na ubrus kako bi se upio višak masnoće.