Sastojci:

– 500 g sirovog kadaifa

– 200 g maslaca

– 100 g oraha u jezgru i grozdice

– 500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)

vanilin šećer

– limun

Priprema:

Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju.

Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, rozine i grumenčiće (kriske, tanke) maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.

Za to vreme pripremiti preliv – agdu:

500 g šećera staviti u 1 l vode i kuvati. Pri vrenju kašikom skinuti penu, te pustiti da vri dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriške, i vanilin šećer.

Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smeju biti vrući. Ohlađen kadaif se sečena kocke.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Donosimo vam recept za tradicionalni orijentalni kolač, koji se prosto topi u ustima