ČAROBNO UKUSNA

BOSANSKA RAZLJEVUŠA, SPREMNA ZA 15 MINUTA: Hrskave kore, a topi se u ustima!(RECEPT)

Pita koju će baš svi obožavati!

Recepti
Autor:
BOSANSKA RAZLJEVUŠA, SPREMNA ZA 15 MINUTA: Hrskave kore, a topi se u ustima!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste)

– 1/2 l kiselog mleka ili jogurta (može i surutka ili sveže mleko)

– 3 prepune supene kašike belog brašna

– 3 prepune supene kašike kukuruznog brašna

– 1 pakovanje praška za pecivo

– 2 jaja

– 2 supene kašike ulja

so

Piprema:

Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta, ukoliko je iseckate u secku, to je ok).

Poslite, pokrijte krpom i ostavite po strani.

U drugoj zdeli umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje.

Dodajte brašno (belo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu.

Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u pećnici a zatim pouljili.

Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti komadi za tepsiju kod vađenja.

Pecite u pećnici na 200 C oko 30-ak minuta.

Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10-ak minuta pred kraj pečenja.

Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažute kajmakom dok je razljevuša još vrela.

Može se posuti i sitno naseckanim svežim peršunom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs