probajte

RUČAK ZA DANAS: Marinirana piletina koju ćete praviti stalno! (RECEPT)

Sočna i preukusna piletina, ovaj put su to bili pileći bataci iako može bilo koji deo pileta, svejedno će biti preukusno

Recepti
09:52h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Marinirana piletina koju ćete praviti stalno! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kombinacija začina koja je ovde korišćena daje poseban ukus piletini. Može da bude nedeljni ručak, ili kada vam dolaze gosti, odlična je i na roštilju, grilu, tiganju ili iz rerne.

Sastojci:

  • 1,5 kg pilećih bataka sa zabatcima ( da ne budu mnogo krupni )
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika crvene, mlevene paprike
  • 1/2 kašičice belog bibera
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašika kurkume 1/2 kašičice soli
  • 100 ml ulja

Priprema:

Batake odvojiti od zabatka pa zarezati kod kosti. Staviti ih u veću posudu pa posuti svim začinima i uljem pa rukom sve “izmuljati”. Ostaviti da odstoji sat vremena. Na roštilj samo spuštati i ravnomerno peći sa obe strane.

Na grilu takođe, na srednjoj temperaturi, poklapajući gornjim delom i povremeno okrećući. Pečene spuštati u šerpu i obavezno poklopiti, da se lepo upare i ostanu topli.

U rerni, poslagati u vatrostalnu tepsiju ili keramičku, uključiti rernu na 200 stepeni, pa uz okretanje peći dok ne porumeni ili dobije boju koju želite. Ukoliko želite da duže ostanu topli, šerpu u kojoj su bataci staviti na veću šerpu u kojoj je vrela voda.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs