Kombinacija začina koja je ovde korišćena daje poseban ukus piletini. Može da bude nedeljni ručak, ili kada vam dolaze gosti, odlična je i na roštilju, grilu, tiganju ili iz rerne.
Sastojci:
- 1,5 kg pilećih bataka sa zabatcima ( da ne budu mnogo krupni )
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika crvene, mlevene paprike
- 1/2 kašičice belog bibera
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1 kašika kurkume 1/2 kašičice soli
- 100 ml ulja
Priprema:
Batake odvojiti od zabatka pa zarezati kod kosti. Staviti ih u veću posudu pa posuti svim začinima i uljem pa rukom sve “izmuljati”. Ostaviti da odstoji sat vremena. Na roštilj samo spuštati i ravnomerno peći sa obe strane.
Na grilu takođe, na srednjoj temperaturi, poklapajući gornjim delom i povremeno okrećući. Pečene spuštati u šerpu i obavezno poklopiti, da se lepo upare i ostanu topli.
U rerni, poslagati u vatrostalnu tepsiju ili keramičku, uključiti rernu na 200 stepeni, pa uz okretanje peći dok ne porumeni ili dobije boju koju želite. Ukoliko želite da duže ostanu topli, šerpu u kojoj su bataci staviti na veću šerpu u kojoj je vrela voda.
Prijatno!