Sastojci: 1 pileće grudi iseckanae na šnicle, 150 g spanaća, mocarela sir, 1 glavica luka, 2 češnja belog luka, 5 kašika parmezana, 2 šoljice prezle, 60 g putera, maslinovo ulje, so, biber
Uputstvo: Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte mu beli luk i spanać pa dinstajte dok spanać ne omekša, oko tri do pet minuta. Začinite soli i biberom. Ohladite, a zatim dodajte iseckanu mocarelu i parmezan.
Piletinu isecite na jednake šnicle, pa na svaki položite deo smese i urolajte ih. Ako želite da budete sigurni da vam nadev neće iscuriti, koristite čačkalice.
U manju posudu stavite prezle i u njoj uvaljajte piletinu. Rasporedite po vatrostalnoj posudi, pa na svaku rolnicu dodajte komadić putera.
Napravite sos od paradajza, pomešajte pelat, dve kašike maslinovog ulja, jedan čen belog luka, bosiljak, so i biber. Stavite ga na dno posude, pa u umak uronite piletinu. Pospite ostatak mocarela sira i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 stepeni.