Istina je da ovo jelo može da se spremi za samo 30 minuta, kao što ćemo vam danas i pokazati. Jelo je prešlo dug put od svoje originalne verzije sa ruskog dvora iz 19. veka do svih mogućih varijacija na temu, a danas je ključ u jednostavnosti i brzoj pripremi. To ne znači da na kraju nećete dobiti preukusno jelo i biti apsolutno ponosni na svoje gastro delo, već naprotiv, uživaćete u svakom segmentu njegove pripreme.
Sastojci:
- 120 g putera
- 900 g goveđeg filea, sečenog na trakice od oko 1,5 cm
- Krupna so i sveže mleveni biber
- 3 šalota, sitno seckana (može i crni luk)
- 2 čena belog luka, sitno seckanog
- 1 kg šampinjona, seckanih
- 300 ml goveđeg bujona
- 1 1/2 kašika dižon senfa
- 60 g pavlake
- 30 g sveže seckanog peršuna
- 450 g papardela
- 30 g sveže seckane mirođije
Čuveno rusko jelo govedina Stroganov popularno je širom sveta, ali ga često zaobilaze mnogi zbog navodno kompikovanog načina pripreme.
Budi deo Stil zajednice.