Istina je da ovo jelo može da se spremi za samo 30 minuta, kao što ćemo vam danas i pokazati. Jelo je prešlo dug put od svoje originalne verzije sa ruskog dvora iz 19. veka do svih mogućih varijacija na temu, a danas je ključ u jednostavnosti i brzoj pripremi. To ne znači da na kraju nećete dobiti preukusno jelo i biti apsolutno ponosni na svoje gastro delo, već naprotiv, uživaćete u svakom segmentu njegove pripreme.

Sastojci:

  • 120 g putera
  • 900 g goveđeg filea, sečenog na trakice od oko 1,5 cm
  • Krupna so i sveže mleveni biber
  • 3 šalota, sitno seckana (može i crni luk)
  • 2 čena belog luka, sitno seckanog
  • 1 kg šampinjona, seckanih
  • 300 ml goveđeg bujona
  • 1 1/2 kašika dižon senfa
  • 60 g pavlake
  • 30 g sveže seckanog peršuna
  • 450 g papardela
  • 30 g sveže seckane mirođije

Čuveno rusko jelo govedina Stroganov popularno je širom sveta, ali ga često zaobilaze mnogi zbog navodno kompikovanog načina pripreme.