Laganija jela, spremna za svega 30 minuta su sve što vam treba da budete puni snage i spremniji za svakodnevne izazove. Donosimo vam danas izuzetno laku za pripremu pravu prolećnu čorbu sa graškom i mentom. Ovo ukusno jelo otvoriće vam apetit svojim fantastičnim mirisom i učiniti da uživate u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 praziluka, sitno iseckana
- 2 stabljike celera
- 2 čena belog luka, samlevenog
- 6 šolja svežeg graška
- 4 šolje pileće supe (bujona)
- peršun
- nana (menta)
- mirođija
- ¼ šolje pavlake za kuvanje
- so i biber
Priprema:
U većem loncu zagrejati maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodati praziluk i celer. Dinstati dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodati beli luk i lagano mešati. Dodati potom grašak, supu i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta. Pri samom kraju dodati nanu, peršun i mirođiju. Skloniti sa vatre i pustiti da odstoji oko 5 minuta. Prebaciti u blender i miksati dok smesa ne postane glatka. Dodati zatim pavlaku, i začiniti solju i biberom.
Prilikom serviranja dodati još nekoliko kapi maslinovog ulja, i ukrasiti peršunom, mirođijom i mentom.