Danas vam predlažemo kinesko jelo – palačinke sa mladim lukom, koje ima bezbroj varijanti u zemlji iz koje dolazi. Predstavlja popularnu uličnu hranu, ali može da bude i zanimljivo rešenje za vikend uživanje, lagani ručak ili dugi doručak. Ideja iza ovog jela je da palačinke budu hrskave spolja, a sočne i višeslojne iznutra, uz obavezni sos u koji ćete umakati vruće testo. Sveukupno vreme pripreme je malo više od sat vremena, a navedene količine predviđene su za 4 palačinke obima oko 20 centimetara, a vi ih dozirajte po potrebi.
Sastojci:
Testo
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 195 ml tople vode
- Pasta
- 35 g brašna
- jedna i po kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 2 mlada luka, sitno seckana
Sos
1 kašika sirćeta
1 kašika blagog soja sosa
1 kašičica kristal šećera
1 čen belog luka, sitno seckan
parče đumbira oko 3 cm, oljušten i isečen na trakice
Fil
- Neutralno ulje (od semena grožđa ili slično) za podmazivanje i prženje
- 2 kašičice svinjske masti (opciono)
- 3 mlada luka, sitno seckana
Sa skorim dolaskom proleća dolaze i mnoge sveže namirnice i vreme je da se ponovo zaputimo na pijacu kako bismo isprobali neke od njih. To je i dobar razlog za isprobavanje nekih novih recepata koji koriste baš te sveže sastojke.