Sastojci:
- 700 gr mlevenog mesa po izboru
- sredina od pola starog hleba
- 1 celo jaje 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice bibera
Punjenje:
- 250 gr sitnog sira
- 200 g dimljenog mesa
Priprema:
Mlevenom mesu dodati izmrvljenu sredinu starog hleba, jaje, suvi začin i biber, pa rukom sve dobro izmesiti.
Otkinuti komad alu folije i premazati je uljem.
Staviti svo meso i rukama oblikovati na foliji pravougaonik, otprilike 30 x 25 cm. Ne sme biti previše tanko, da bi se lepo savilo, a ne smete ni previše da istanjite jer će pući.
Preko mesa poslažite dimljeno meso, a po sredini stavite sir.
Zamotajte u foliju, a u tepsiju dolijte 100 ml vode. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite da se peče 45 minuta.
Posle 45 minuta skinite foliju i dopecite još jedno 30 minuta, dok se ne uhvati korica.
Rolat od mesa prohladite, pa onda secite.
Prijatno!