Ukusno jelo možete pripremiti bez prljanja previše posuđa. Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom moguće je napraviti u samo jednom tiganju. Njoke možete napraviti i sami, ali ako želite da skratite vreme pripreme na svega pola sata, poslužite se onim već gotovim.
Sastojci:
- 500 grama gotovih njoka
- 150 grama mocarele
- 120 grama dimljene kobasice po želji
- 2 konzerve paradajza isečenih na kockice od 400 g
- 1kašičica šećera
- 1 luk
- 2 češnja belog luka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- šaka svežeg bosiljka
- so i biber po želji
Priprema:
1. Zagrejte ulje na tiganju na umerenoj temperaturi pa izdinstajte sitno iseckani luk i beli luk. 2. Ubacite dimljenu kobasicu isečenu na manje komade i pržite sve zajedno još oko pet minuta. 3. Ubacite paradajz i šećer. Sve dobro promešajte i začinite solju i biberom. 4. Kad smesa provri, ubacite njoke i kuh+vajte sve zajedno pet do sedam minuta uz povremeno mešanje.
5. Kad su njoke termički obrađeni, u njih umešajte polovnu narendane mocarele i nešto svežeg bosiljka. 6. S ostatkom sira prekrijte površinu tiganja i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni na oko 10 minuta dok se sir ne zapeče. 7. Poslužite sa sezonskom salatom.
Prijatno!