Za ovu ukusnu italijansku poslasticu potrebno vam je samo 4 sastojka. Lisnato pecivo ne morate da kupujete, jer su pekari otkrili tajnu kako kod kuće da ga napravite, a da ispadne savršeno. Krem se pravi jednostavno od slatke pavlake i kondenzovanog mleka, ali ako želite možete da koristite i vanila krem.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog peciva
  • 30 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 400 ml kondenzovanog mleka

Priprema:

  • Isecite testo na kvadratiće, stavite na pleh obložen pek papirom, premažite mlekom i pecite na 180°C oko 20 minuta.
  • Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko i sjedinite.
  • Sipajte u špric za kolače.
  • Svaki kvadrat testa presecite na pola.
  • Sipajte fil, pa zatvorite drugom polovinom.
  • Pospite šećerom u prahu.

Ispecite lisnato testo i napunite kremasitm filom. Rezultat su predivne slatke pogačice.