Musaka je tradicinalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a Srbi je obožavaju. Pred kraj pečenja se sipa preliv koji je nezaobilazan ako želite zlatnu koricu.
Dobro proveren recept obogatite paradajzom, paprikom i sirom i dobićete ručak koji niko neće odbiti. A što je najbolje od svega lažna musaka se peče kraće od originala.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 2 crna luka
- 2-3 paradajza
- 300 g sira
Priprema:
- Krompir isecite na kolutove, pa začinite i sipajte maslinovo ulje.
- Što više začina to je povrće ukusnije.
- Dobro promešajte, a zatim na pleh stavite pek papir, nauljite i poređajte krompir.
- Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
- Propržite iseckani crni luk, pa dodajte mleveno meso.
- Kada je gotovo sipajte preko ispečenog krompira i rasporedite.
- Zatim dodajte iseckanu papriku i paradajz isečen na kriške.
- Pospite rendanim sirom.
- Pecite na 180°C oko 15 minuta.