SAVRŠENSTVO UKUSA

LAŽNA MUSAKA SA PARADAJZOM I SIROM: Gotova brže od originala, koliko je ukusna, prste ćete polizati


Zamenite pravu musaku lažnom jer će vam se sigurno svideti, a manje ćete vremena provesti pripremajući.

Recepti
Autor:
LAŽNA MUSAKA SA PARADAJZOM I SIROM: Gotova brže od originala, koliko je ukusna, prste ćete polizati
Recept za lažnu musaku sa paradajzom i sirom, Foto: PrintscreenJutjub/ Dozus Cook

Musaka je tradicinalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a Srbi je obožavaju. Pred kraj pečenja se sipa preliv koji je nezaobilazan ako želite zlatnu koricu.

Dobro proveren recept obogatite paradajzom, paprikom i sirom i dobićete ručak koji niko neće odbiti. A što je najbolje od svega lažna musaka se peče kraće od originala.

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 1 paprika
  • 2 crna luka
  • 2-3 paradajza
  • 300 g sira

Priprema:

  • Krompir isecite na kolutove, pa začinite i sipajte maslinovo ulje.
  • Što više začina to je povrće ukusnije.
  • Dobro promešajte, a zatim na pleh stavite pek papir, nauljite i poređajte krompir.
  • Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
  • Propržite iseckani crni luk, pa dodajte mleveno meso.
  • Kada je gotovo sipajte preko ispečenog krompira i rasporedite.
  • Zatim dodajte iseckanu papriku i paradajz isečen na kriške.
  • Pospite rendanim sirom.
  • Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs