Tikvice možete spremati na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za tivice punjene mesom. Napravite sočan fil kojim ćete ispunitit čamčiće od tikvica, zapecite i uživajte.
Sastojci:
- 2 - 3 tikvice
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 paprika
- 4 kašike kuvanog pirinča
- peršun
- sir
- paradajz sos
- paradajz pire
Priprema: Tikvice isecite uz duž pa im izdubite sredinu (napravite čamčiće). Zatim u tiganju prodinstajte crni luk, pa mu dodajte mleveno meso, a potom i kuvan pirinač. Dodajte jednu seckanu papariku, pa zatim i sredinu koju ste izdubili iz tikvice. Dodajte i peršun i paradajz sos i pire, a potom i začine.
Napunite tikvice, prekrijte ih folijom pa ih pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Dodajte sir i peršun pa poslužite.