Recept

RUČAK ZA DANAS: Turska pita sa mesom, izdašna i bez kvasca, veoma jednostavna za pripremu

Nije potrebno veliko umeće da biste napravili ovu gurmansku pitu od mesa. Samo pažljivo pratite naša uputstva i napravićete ručak iz snova

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Turska pita sa mesom, izdašna i bez kvasca, veoma jednostavna za pripremu
Turska pita sa mesom, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Potrebno je:

  • 500-600 grama brašna (T-500 meko)
  • 2 male kašičice soli
  • 2 jaja +1 belanace
  • 200 mililitara mleka
  • 100 mililitara vode (vodu dodajte postepeno dok mesite testo)

Testo podelite na 4 loptice i ostavite da odstoje 30 minuta.

Fil-nadev:

  • 400 grama mlevenog mesa po vašem izboru
  • 3 glavice crnog luka
  • Svežanj mladog crnog luka
  • 5-6 kašika vrele vode
  • So, biber, đumbir, kurkuma
  • 100 grama putera,
  • 150 mililitara ulja, za premazivanje kora.
  • 1 žumance za premazivanje.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180c/30min.

Umesite testo, a potom ga podelite na četiri loptice i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Napravite fil od mlevenog mesa i navedenih začina. Razvaljajte sve jufkice u velike kore i ostavite ih sa strane. Zatim ide filovanje: prvo stavite puter na razvijenu koru, zatim fil, pa onda drugu koru i tako dok ne potrošite materijal. Uvijte u jednu veliku štrudlu koju ćete saviti u krug. Ostavite da se pita odmori, a onda je pecite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs