Potrebno je:
- 500-600 grama brašna (T-500 meko)
- 2 male kašičice soli
- 2 jaja +1 belanace
- 200 mililitara mleka
- 100 mililitara vode (vodu dodajte postepeno dok mesite testo)
Testo podelite na 4 loptice i ostavite da odstoje 30 minuta.
Fil-nadev:
- 400 grama mlevenog mesa po vašem izboru
- 3 glavice crnog luka
- Svežanj mladog crnog luka
- 5-6 kašika vrele vode
- So, biber, đumbir, kurkuma
- 100 grama putera,
- 150 mililitara ulja, za premazivanje kora.
- 1 žumance za premazivanje.
Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180c/30min.
Umesite testo, a potom ga podelite na četiri loptice i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Napravite fil od mlevenog mesa i navedenih začina. Razvaljajte sve jufkice u velike kore i ostavite ih sa strane. Zatim ide filovanje: prvo stavite puter na razvijenu koru, zatim fil, pa onda drugu koru i tako dok ne potrošite materijal. Uvijte u jednu veliku štrudlu koju ćete saviti u krug. Ostavite da se pita odmori, a onda je pecite.