ukusno

RUČAK ZA DANAS: Glavicu crnog luka napunite mesom i umotajte u slaninu - jelo za koje će vam svi tražiti recept

Subota je dan za roštilj. Ovo ukusno jelo možete peći na roštilju, a možete i u tiganju - izbor je na vama

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Glavicu crnog luka napunite mesom i umotajte u slaninu - jelo za koje će vam svi tražiti recept
Punjeni luk, Foto: Youtube Printscreen / BarbecueWeb

Za ukusno i dekorativno jelo uopšte vam ne treba ni mnogo vremena, ni mnogo novca!

Ako želite da impresionirate svoje goste ili ukućane svojim kulinarskim sposobnostima, iskoristite ovaj jednostavan recept, za koji vam ne trebaju posebne veštine, već samo malo vremena i tri sastojka!

Nabavite crni luk, mleveno meso i slaninu i započnite magiju:

Glavice crnog luka očistite i izdubite, pa ih napunite mlevenim mesom. Ostatak luka koji ste izvadili da biste izdubili glavice, iseckajte i izmešajte sa mlevenim mesom.

Punjeni Luk
foto: Youtube Printscreen / BarbecueWeb

Zatim obmotajte svaku glavicu sa nekoliko listova slanine, tako da luk bude potpuno prekriven.

Punjeni Luk
foto: Youtube Printscreen / BarbecueWeb

Stavite na tiganj ili roštilj da se peče, a pred kraj na vrh svake ove neobične ćuftice stavite komadić kiselog krastavca ili paprike, kao i malo kačkavalja.

Dopecite još nekoliko minuta, pa poslužite uz topljeni sir ili pavlaku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs