Uštipci spadaju u jedno od omiljenih peciva u Srbiji i skoro da ne postoji dom u kojem se ne spremaju.

Priganice, uštipci ili mekike su peciva od testa koja sebrzo i lako prave, a neverovatno su ukusni.

Mi vam u nastavku teksta donosimo jedan sjajan recept u kojem ćete sigurno uživati.

Možete ih služiti sa kajmakom ili kiselim mlekom. Takođe, na sto iznestite sir, šunku i paradajz po želji. Tako ćete zaokružiti već savršen ukus uštipaka.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 500 g jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

  • Umutite jaja, pa dodajte jogurt.
  • Sjedinite, pa sipajte malo soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
  • Lepo promešajte, pa nauljite kašiku i vadite uštipke, pa sipajte u šerpu sa dosta ulja.
  • Pržite i vadite na ubrus da se ocede.

(Stil.Kurir.rs)

Ovaj jednostavan recept za uštipke morate isprobati.