probajte, bićete oduševljeni

POHOVANE SARMICE OD TIKVICA: Sasvim jednostavne, a tako čarobnog ukusa

Kada jednom probate drugačije pohovane sarmice od tikvica, zaboravićete na klasične od kiselog kupusa ili zelja.

Recepti
Autor:
POHOVANE SARMICE OD TIKVICA: Sasvim jednostavne, a tako čarobnog ukusa
Pohovane sarmice od tikvica, Foto: PrintscreenJutjub/Tsvetkova Natalia

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 paradajz
  • 100 g tvrdog sira
  • 3-4 čena belog luka
  • 2-3 kašike majoneza
  • 3 jajeta
  • brašno
  • peršun

Priprema:

  • Tikvice isecite na kriške po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu.
  • Sir izrendajte i pomešajte sa mlevenim belim lukom, seckanim peršunom i majonezom.
  • Tikvice dobro osušite i onda uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja.
  • Ispržite i vadite na ubrus da se ocede.
  • Premažite ih smesom sa sirom, pa stavite preko iseckani paradajz i urolajte.
  • Zatvorite čačkalicom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs