Brzi letnji ručak koji će vam dobro doći ukoliko nemate puno vremena za pripremu. Ne treba vam puno sastojaka, a sve što vam tgreba verovatno imate u kući.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1-2 šargarepe
600 g pilećeg belog mesa
beber, so, slatka paprika, začin po ukusu, lovorov list
2 paradajza
2 kašike paradajz pirea
250 ml vode
1 kašikica brašna
Prilog (krompir ili tetsenina)
Priprema:
Šerpu sa uljem staviti na vatru da se zagreje. Zatim iseckati crni luk i šargarepu, pa staviti u šerpu da se proprži. Meso takođe iseckati, pa staviti da se dinsta sa lukom i šargarepom. Dodati lovorov list, crvenu slatku papriku, malo bibera, soli, začin po želji (može i vegeta), dve kašike pasiranog paradajza i dodati jednu čašu vode. Poklopiti i ostaviti da se dinsta, vodu dodavati po potrebi sve dok meso ne postane mekano.
Nakon što je meso gotovo, oljuštiti dva paradajza, iseckati ih i dodati u šerpu.
U šolju razmutiti kašikicu brašna sa vodom i dodati u jelo. Sve dobro promešati i ostaviti da prokrčka.
Napraviti pire krompir ili testeninu, te servirati na tanjir sa glavnim jelom.
Prijatno!