Pileća salata s narom je izuzetno ukusna i osvežavajuća a pored toga i veoma deokartivna. Sezona je slava i proslava pa je idealna za prazničnu trpezu.
Nar je jedna od najlekovitijih voćki. Ima malo kalorija i masti, ali sadrži mnogo vlakana, vitamina i minerala. U prednosti ovog voća spadaju antioksidanti, njegova korist za zdravlje srca, zdravlje urinarnog sistema, povećanje izdržljivosti tokom vežbanja i još mnogo toga
Sastojci:
- 400 g obarenog pilećeg belog mesa
- 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 4 stabljike celera
- 200 g neslanog kikirikija
- 1 nar
- 150 g majoneza
- 150 g pavlake
- mleveni biber
- so
Priprema:
1. Obareno pileće belo meso (može se upotrebiti i preostalo meso iz supe) iseći na kockice.
2. Stabljike celera oguliti nožem za povrće, a zatim iseći na kockice.
3. Kikiriki usitniti u električnom secku. Kukuruz šećerac izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
4. Vrh nara odseći, pa bočne stranice zaseći na kriške i razdvojiti ih da bi se dobio izgled cveta. Nar okrenuti nadole, a zatim ga odozgo udarati varjačom kako bi ispalo seme. Ako su semenke čvrsto slepljene za koru, odvojiti ih ručno.
5. Posebno sjediniti majonez i pavlaku, pa umutiti žicom.
6. U većoj činiji sjediniti piletinu, stabljike celera i kukuruz šećerac, dodati mleveni kikiriki i nar, pa promešati. Preliti mešavinom pavlake i majoneza, posoliti i pobiberiti, te dobro izmešati. Salatu ostaviti da se ohladi.
7. Metalne četvrtaste kalupe nauljiti, postaviti ih na tacne i utisnuti u njih salatu. Kalupe podići, a salatu ukrasiti po želji.