Sastojci:

  • 500 grama gotovih kora
  • 1 kilogram bundeve
  • 4 jaja
  • 200 grama šećera
  • 2 decilitra ulja
  • 150 milllitra mleka
  • polovina kesice praska za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • malo rendane kore limuna
  • 1 kašičic cimeta
  • 4 kašike brašna

Priprema: U rendanu bundevu dodajte šećer i cimet. U posebnu činiju umutite jaja, šećer, ulje, mleko, vanilin šećer, koricu od limuna i pola praška za pecivo i 4 kašike brašna.

Svaku koricu premažite sa filom od jaja, mleka i brašna, pa filujte sa bundevom. Savijte i stavite u pleh. Savijene korice premažite sa ostatkom fila pa pecite u zagrejanoj rerni.

Bonus video:

00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes

Kraljica jesenje trpeze je bundeva, a spremljena na ovaj način dopada se baš svima