Sastojci:
- 3-4 jaja
- 50 ml ulja
- 4 kašike pavlake
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 3 čaše (200 ml) brašna
- 1 prašak za pecivo
- 400 g sira
- 100 g putera ili 1 kašika masti
Preliv:
- 1 kašika kajmaka
- 2 dl vode
Priprema:
Umutiti jaja, pa im dodati ulje, mleko i vodu i sve lepo sjediniti. Zatim dodati pavlaku (može i kajmak) i mutiti dok se ne sjedini. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano mutiti, da se dobije glatka smesa, pa dodati izmrvljeni sir, te lagano promešati.
U tepsiju staviti maslac ili mast, pa ostaviti da se rastopi, a zatim izliti smesu u tepsiju. Peći oko pola sata, na 200 stepeni. Iseći na kocke i servirati po želji.
Preliv: Zagrejati vodu, pa dodati kajmak i malo masti. Sve promešati dok se ne rastopi, pa preliti razljevušu. Inače, preliv ovoj piti daje poseban ukus.
Bonus video: