Prženice su popularno jelo našeg detinjstva koje se najčešće pripremalo za doručak, generacije su odrastale na njemu. Jednostavnih sastojaka od kojih je glavni bajati hleb a savršenog ukusa koji su skoro svi obožavali.
Ukoliko volite da ih jedete a želite da probate nešto drugačije onda je ovo pravi recept za vas. Šuplje prženice punjene sirom i šunkom su odličan predlog za doručak. Priprema je nikad jednostavnija a ukus fantastičan.
Sastojci:
Za prženice:
- 20 g putera
- 3-4 parčeta hleba
Za punjenje:
- 2 jajeta
- 1 kašičica origana
- 100 g šunke
- 120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite.
Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta, prenosi Stvarukusa.rs