Poznati doktor otkriva zašto je ovaj doručak najbolji: Samo 5 namirnica, a prepun nutritijenata

Doktor Džozef Salhab, otkrio je zašto smatra ovaj doručak najboljim, kao i koji su njegovi benefiti.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Poznati doktor otkriva zašto je ovaj doručak najbolji: Samo 5 namirnica, a prepun nutritijenata
Foto: Printskrin@thestomachdoc/TikTok

Sa izrekom kako je upravo doručak najvažniji obrok u danu svi smo se više puta susreli. Ipak, važno je koje namirnice tačno odlučujemo da konzumiramo za vreme doručka. Potrebno je odabrati nutrijente koji podstiču naš organizam na pravilno funkcionisanje, naglasio je poznati doktor Džozef Salhab.

Njegov savršen doručak sastoji se od samo 5 namirnica koje svi imamo kod kuće, a moguće ga je poneti čak i na posao ako neko nema puno vremena za mirno uživanje u prvom obroku dana. Zapravo, sama priprema izuzetno je jednostavna, zbog čega nema razloga da već sutra ne isprobate ovu kombinaciju.

Za početak, baza doručka je grčki jogurt ili kefir jer prirodno sadrže malo laktoze što ih čini dobrom osnovom prvog obroka u danu. Drugi sastojak je bobičasto voće, kao što su maline ili borovnice koje pomažu crevnim bakterijama, a ujedno poboljšavaju našu memoriju i fokus koji su toliko bitni za radni dan. Na njih dodaje orahe kao izvor zdravih masti i omega 3 masnih kiselina, a na sve to dodaje čia semenke i cimet. Naime, čia semenke su odličan izvor vlakana, zbog čega sprečavaju zatvor, a cimet ima protivupalno dejstvo.

Stil/Sensa.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs