MLINCI SA PILETINOM: Brz i lak ručak za celu porodicu, a tu je i recept za domaću testeninu

Fenomenalan ručak za koji vam ne treba mnogo vremena, a ukus će vam se sigurno dopasti

Recepti
Autor:
MLINCI SA PILETINOM: Brz i lak ručak za celu porodicu, a tu je i recept za domaću testeninu
Recept za mlince s piletinom, Foto: Shutterstock

Sastojci: 200-250 g mlinaca, 2 pileća filea (oko 500 g), 400 ml neutralne pavlake, 400 g kisele pavlake, kocka za supu, 1 l vode, gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.

Priprema: Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji. Piletinu iseći na kockice, začiniti solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle i dodati mešavinu pavlaka.

U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri. Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrućom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju. Paziti da se previše ne natope, da ne bi bili gnjecavi. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti. Nemojte baciti preostalu supu.

Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promešati. Prebaciti u vatrostalnu posudu. Ja obično sipam još 2 kutlače supe, da bi bili još sočniji (bez brige, sve će se to ukrčkati). Odozgo urendati sir po površini.

Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče.

Ako imate vremena, možete napraviti i domaće mlince koji mogu dugo da stoje, pa ćete imati uvek spremnu testeninu.

Sastojci:

• 250 g brašna • 1 jaje • 100 ml mlake vode

Priprema: Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući oklagijom na 1 milimetar debljine (ili koristiti mašinu za testeninu), seći trake, oko 10×20 cm, ređati u pleh i sušiti u rerni na 220° C. Vaditi kada dobiju boju. Ohlađeno testo odložiti u posudu sa poklopcem ili u kesu do korišćenja. Mogu da stoje dugo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs