Sastojci:

  • 200gr. pirinča obarenog u slanoj vodi
  • 2 obarene šargarepe
  • 2 obarena krompira
  • 4 kisela krastavčića
  • 1 veza peršuna
  • 10 maslina
  • 5 jaja
  • 400-450gr. parizer, šunka
  • 300gr. majoneza
  • 400gr. kisela pavlaka ili mileram
slana-torta.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Skuvan pirinač pomešajte sa vezom peršuna, seckanim jajima i parizerom i pavlakom. Pola od te smese je prvi sloj koji stavljate u kalup za tortu. Zatim preko stavite sloj majoneza, rendan krompir, rendanu šargarepu, peršun i malo šunke, pa opet sloj pirinča i tako dok ne potrošite materijal. Zatim sve ukrasite slojem majoneza, čeri paradajza i maslina.

Bonus video:

Error in getting video.

00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes
00:28
Lažne mini pite od praziluka Izvor: Instagram/ronis_recipes

Slavsko predjelo koje prija baš svima, a ukus je nestvarno dobar

Slavsko predjelo koje prija baš svima, a ukus je nestvarno dobar