Nikoljdan nam je bukvalno pred vratima, a ukoliko slavite ovu slavu isprobajte i nikoljdansku salatu koju možete poslužiti i kao predjelo:
Potrebno:
- 1 kilogram krompira
- 600 grama ribe - oslića
- 200 - 300 grama praziluka
- 5 - 6 kiselih krastavaca
- 200 grama
- 1 limun
- 1-2 kašike senfa
- 2-3 kašike ajvara
- Ulje, so, biber, peršun
Priprema: Krompir očistiti i iseckajte na kockice pa skuvajte u slanoj vodi. Skušu skuvajte i očistite od koščica. Zatim, iseckajte praziluk, krastavčiće, a zatim dodajte ajvar, senf i začine. Iscedite sok od jednog limuna i promešajte sve to. Pomešajte kuvan krompir, očišćenu ribu, praziluk sa začinima i krastavčićima - poslužite sveže!