3 NAJBOLJA MRSNA PREDJELA: Spremaju se za manje od 20 minuta, a nema UKUSNIJIH

Donosimo vam recept za 3 najbolja hladna predjela neodoljivog ukusa.

Recepti
21:59h Autor:
3 NAJBOLJA MRSNA PREDJELA: Spremaju se za manje od 20 minuta, a nema UKUSNIJIH
Foto: Shutterstock

Rolat od spanaća i sira

Sastojci:

  • 850 g spanaća
  • 4 pune kašike mekog brašna
  • 4 manja jaja
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat, dva bibera

Nadev:

  • 250 g sira po ukusu (najbolje neki kremastiji)
  • 250 g kisele pavlake
  • šunkarica 150 g

Priprema:

Rolat, Pita, Rolat sa spanaćem
foto: Shutterstock

Oprati i usitniti spanać i posuti kašičicom soli. Ostaviti da odstoji. Za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca pa dodati žumanca. Zatim dodati brašno i iseckan spanać. Sve promešati. Veliki pleh od rerne blago pouljiti pa staviti papir za pečenje i istresti celu smesu. Rasporediti i staviti da se peče a temperaturu smanjiti na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvaditi iz rerne i pleha pa tako sa papirom urolati i ostaviti da se ohladi.

Umutiti pavlaku sa sirom. Kada se uvijena kora od spanaća ohladi, odvijte pa namažite sa pola mase od sira, poslažite red šunkarice, preko naneti ostatak premaza. Uviti sve zajedno, pa u papir od pečenja i staviti u frižider da malo odstoji, da se stegne i da se ukusi sjedine.

Slane bajadere

Slana torta
foto: Youtube Printscreen / Recepti.com

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za slanu rozen tortu (u pakovanju ima 8 tankih kora)
  • 500 g krem sira
  • 400 g pavlake
  • 3 kašike ajvara
  • 150 g majoneza
  • 100 g kiselih krastavaca
  • oko 200 g šunke
  • oko 200 g kačkavalja

Priprema:

U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i majonez (beli fil). Premažite prvu koru sa belim filom ali nemojte ići do ivica i nemojte previše fila da stavite. Preko fila poređajte prašku šunku. Uzmite drugu koru i premažite je sa filom, pa taj deo okrenite na šunku. Na drugi deo kore koji je suv, stavite još jedan tanak sloj fila. Zatim stavite listiće kačkavalja preko. I treću koru namažite iznutra i taj deo okrenite ka kačkavalju. A suv deo kore premažite tankim slojem belog fila. Preko ponovite red šunke.

U manjoj posudi pomešajte 3 kašike belog fila sa 2 kašike ajvara. I time premažite koru koja je na vrhu i preklopite je sledećom korom. Kisele krastavce izrendajte i malo procedite kroz ruku, pa ih pomešajte sa 4 kašike bele smese. Namažite koru koja je na recu i drugu stavite preko. Premažite koru belim filom i stavite šunku preko. Opet jedan deo kore premažite da poklopite šunku (to se radi da bi se kora i šunka ne bi pomerale).

Bajadere prekrijte providnom folijom i stavite preko nešto teško. Ostavite pola sata da se bajadera stegne. Nakon toga premažite bajaderu belim filom i pospite rendanim kačkavaljem. Ukrasite po želji.

Slane kuglice sa čvarcima

Slane kuglice
foto: Printscreen Youtube / Recepti.com

Sastojci:

  • 200 g duvan čvaraka
  • 3 kuvana jaja
  • 50 ml ulja
  • 3 kisela krastavčića
  • 2 kašičice senfa
  • so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

U blender stavite sve potrebne namirnice, pa uz pomoć seckalice, sve lepo sjedinite i usitnite.

Rukama formirajte kuglice željenih veličina. Pre služenja ostavite da se ohladi u frižideru.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs