Svi žele da znaju tajnu najboljeg tenisera svih vremena. Ishrana Novaka Đokovića samo je jedna od puzli slagalice koja mu je donela planetarni i istorijski uspeh. Jedna Marijana odlučila je da isproba njegov jelovnik, a rezultate svog malog eksperimenta objavila je na svom Tiktok profilu.
Topla voda sa limunom

Topla voda sa limunom uobičajeno izaziva podeljena mišljenja. To se ne odnosi samo na one koji žele da uvedu ili imaju zdrave navike u životu, već i na stručnjake. Dok jedni tvrde da zdravlju može da donese mnoge koristi, drugi smatraju da nema efekta. Bilo kako bilo, Novak Đoković vodi računa o hidrataciji, a prva stavka na njegovom meniju je topla voda sa limunom. Jednom prilikom je otkrio da na taj način "pomaže telu da se detoksikuje i pokrene metabolizam". Isto je uradila i Marijana.
Zeleni smuti
Napitak koji se pravi od lisnatog povrća, semenki i biljnih proteina u prahu, nutritivno je bogat smuti. Novak Đoković ga pije svako jutro, a ponekad uključuje i čia semenke.
"Smuti je odličan način da brzo unesem mnogo hranljivih materija. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana", rekao je on.

Marijana je svoj zeleni smuti napravila od spanaća, krastavca, đumbira i jabuke. Dodala je da Novak Đoković stavlja alge, ali da ih ona nema. Naglasila je da joj se ukus dopada.
Granola sa voćem
Svi znamo da Novak Đoković izbegava gluten i mlečne proizvode. On je istakao da smatra da mu to "pomaže u održavanju performansi i smanjenju upala u telu". Jede hleb bez glutena sa avokadom ili maslacem od badema.
"Ishrana bez glutena napravila je veliku razliku u mom životu i karijeri. Osećam se lakše, energičnije, a vreme koje mi je neophodno za oporavak, znatno je kraće", rekao je Novak koji granolu jede sa orasima, semenka i bobičastim voćem.

"Granola s bobičastim voćem je odlična opcija za doručak. Dugo ostanem sit, hranljiva je i održava mi visok nivo energije satima", rekao je.
Marijana je odlučila da jede veganski jogurt. Dodala je domaću granolu, orašaste plodove, kupine, krušku, šljive i dinju.
"Moram da priznam da mi se jako dopada. Ovom doručku dajem čistu desetku", rekla je u snimku.
U nastavku pogledajte ceo video:
Stil/Mondo