Šokiraće vas razlog zašto Džeki Kenedi nije želela javno da jede: Noću plašila ljude kada bi se iskrala i radila ovo

Džeki Kenedi imala je čudne navike, a jedna u nizu je ona u vezi sa ishranom.

Zanimljivosti
Autor:
Šokiraće vas razlog zašto Džeki Kenedi nije želela javno da jede: Noću plašila ljude kada bi se iskrala i radila ovo
Foto: Profimedia

Žaklin Kenedi Onazis, u svetu poznata i kao Džeki Kenedi ili samo Džeki, bila je oličenje gracioznosti i glamura, sa prizvukom misterije koja ju je uvek okruživala.

Trudila se da se drži podalje od očiju javnosti, ali kada bi paparaci bacili pogled na bivšu prvu damu i fotografisali je, obično bi nosila naočare za sunce i šal. Privatnost je bila svetinja za udovicu predsednika Džona F. Kenedija i majku njegovo dvoje dece.

Tokom svog kratkog vremena u Beloj kući, imala je mnogo javnih pojavljivanja i obavljala je svoje dužnosti, ali je žudela za privatnošću nakon ubistva njenog muža, što je bio svetski javni događaj koji je takođe bio usredsređen na nju, jer je sedela pored Džona kada je on bio ubijen. Kako je njen život postajao sve čuvaniji, sama Džeki je postajala sve zatvorenija, ali je sebi dozvoljavala malo više slobode u jelu - to jest, sve dokle god je bilo van očiju javnosti.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Džeki Kenedi bi nekada jela samo jednom dnevno

Činilo se da je pečeni krompir bio osnovni deo ishrane Džeki Kenedi, prema "Taste of Home", a ponekad jedino što je jela u periodu od 24 sata bio je pečeni krompir preliven kavijarom, poslasticu za bogate.

I dok bi se povremeno upuštala u zasitnije obroke, pobrinula se da se izostave sastojci koji sadrže više kalorija. Na primer, volela je rižoto, ali bez sira, koji često može da osuši to jelo.

Prema Tiš Boldridžu, zaposlenom u Beloj kući za vreme Kenedijeve administracije, prva dama je nameravala da ostane na 54 kilograma i obraćala bi pažnju stalno se mereći "sa strogošću trgovca dijamantima. Ako bi videla da dobija, obično bi usledila brza dijeta sa voćem, kako tvrdi "Vaniti Fer".

Džeki Kenedi, Džejn Vrajtsmen
foto: Profimedia

Džeki Kenedi nije bila ljubitelj jednostavnog fitnesa

Dok je Džeki Kenedi veoma pažljivo pazila na svoju ishranu dok je još uvek bila u braku sa Džonom F. Kenedijem, nije bila zainteresovana za regulisanu fitnes rutinu i definitivno nije volela da hoda, prema "Palm bič delju njuzu".

Izveštaj pokazuje da joj je dosadilo hodanje, ali je obećala da će u leto 1963. izaći na svež vazduh tako što će nekoliko puta prošetati terenom za golf u okolini. Takođe se klonila slatkih poslastica koliko je mogla, a činilo se da joj je voće glavni izvor šećera. "Povremeno pojedem jabuku kada ručam sa decom", rekla je ona dr Ernu Lazlu. Što se tiče alkohola, činilo se da je šampanjac jedino piće u kojem je najviše uživala i koje je pila.

Međutim, činilo se da je bila zabrinuta za svoj ten, a u beleškama lekara je precizirano da će paziti na žarko sunce. „Rekla je da će se kloniti sunca dok je na Kejpu i da će uvek nositi šešir", napisao je Lazlo u svojim beleškama.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Džeki Kenedi je bila jako ponosna na svoju figuru

Jedna stvar koju je bilo teško ne primetiti kod Džeki Kenedi bila je njena vitka figura. Prema knjizi "Džekijeva devoka: Moj život sa porodicom Kenedi", autorka Keti Mekion, koja je nekada radila za Kenedijeve, napisala je da je Džeki jela izuzetno lagana jela poput kuvanih jaja, svežeg sira, svežeg voća, salate, piletine i povrće, kako navodi magazin "Pipl". Mekion je tvrdila da nakon što joj je muž ubijen, Džeki uopšte nije htela da jede mnogo, pišući: "Nikad nije imala mnogo apetita, a posledica užasa koji je preživela jasno se videla na njenom bolno tankom telu."

Džeki Kenedi, Džejn Vrajtsmen
foto: Profimedia

Međutim, do 1968. godine, kada se Kenedi udala za grčkog brodskog magnata Aristotela Onazisa, odlučila je da je spremna da se malo prepusti i uživala je u hrani i koktelima. Njena druga uživanja, međutim, desila su se kada većina ljudi nije mogla da je vidi. Na kraju krajeva, morala je da zadrži tu sliku koju je projektovala svetu.

"Ponekad bismo se zaleteli jedno u drugo noću u kuhinjskoj ostavi", napisala je Mekion. "Nije upalila svetlo jer nije želela da iko zna da je unutra!" Jednom ju je Mekipm čak pronašla kako uživa u jednom od najpopularnijih klasičnih deserta na svetu. "Jela je sladoled iz posude velikom kašikom", napisala je Mekion. "Ne kašičica već velika kašika!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs