Riblju čorbu po ovom receptu možete da spremite za ručak, ali i kao slavsko predjelo ako pripremate posnu trpezu.
Potrebno je:
- 1 glava soma
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 3 sveže paprike
- 2 paradajza
- 2 krompira
- 1 tikvica
- 1 glavica belog luka
- 1 dcl paradajz pirea
- Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje
Priprema: Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.
Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.
Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.
Bonus video: