PREDLOG ZA RUČAK: Riblja čorba po receptu sa dunavskog salaša, zdrava i pikantna

Riblja čorba je jedna od najzdravijih čorbica koje možete da spremite svojoj porodici

Recepti
Autor:
PREDLOG ZA RUČAK: Riblja čorba po receptu sa dunavskog salaša, zdrava i pikantna
Recept za riblju čorbu sa dunavskog salaša, Foto: Printscreen/youtube

Riblju čorbu po ovom receptu možete da spremite za ručak, ali i kao slavsko predjelo ako pripremate posnu trpezu.

Potrebno je:

  • 1 glava soma
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 sveže paprike
  • 2 paradajza
  • 2 krompira
  • 1 tikvica
  • 1 glavica belog luka
  • 1 dcl paradajz pirea
  • Začini: lovorov list, suva začinska paprika, so, biber, ulje

Priprema: Glavu soma stavite u vodu i kuvajte sa lovorovim listom. Kada se skuva, procedite kroz sitnu cediljku i vodu sačuvajte. Glavu soma očistite od kostiju, odvajajući čisto meso sa strane.

Na ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte ostalo povrće sitno seckano. Nalijte vodu u kojoj se kuvao som, pa sve pustite da vri oko pola sata.

Pomešajte sve začine sa vodom i sa malo brašna pa dolijte u ključalu čorbu. Dodajte očišćeno meso soma i promešajte. Poslužite toplo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs