probajte, bićete oduševljeni

PILEĆA PRSA U SOSU OD PEČURAKA: Jednostavno, brzo i sočno jelo kojem ćete se uvek vraćati! (RECEPT, VIDEO)


Ideja za ručak za celu porodicu.

Recepti
Autor:
PILEĆA PRSA U SOSU OD PEČURAKA: Jednostavno, brzo i sočno jelo kojem ćete se uvek vraćati! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Home kitchen with Danny

Piletina je vrsta mesa koja se lako kombinuje uz različite soseve. A najbolje ide uz beli sos sa šampinjonima. Za ovaj recept ne treba vam prethodno znanje u kulinarstvu samo malo vremena i volje.

Sastojci:

  • 800 g pilećih prsa
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 30 g maslaca so
  • biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

  • Pileća prsa posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje.
  • Pržite ih u zagrejanom tiganju 2 minuta na umerenoj vatri sa obe strane.
  • Izvadite ih i propržite pečurke u istom tiganju, zagrevajući 30 grama putera.
  • Posolite i pržite 5 minuta na umerenoj vatri .
  • Dodajte brašno, pržite 1 minut na laganoj vatri.
  • Dodajte mleko i dinstajte 3 minuta.
  • Začinite crnim biberom i peršunom.
  • Dodajte 100 grama rendanog sira i sklonite sa vatre.
  • Stavite deo pripremljenog sosa u šerpu.
  • Ređajte pileća prsa i prelijte ih preostalim sosom od pečuraka.
  • Pospite sa 50 grama rendanog sira.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 15 minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs