Piletina je vrsta mesa koja se lako kombinuje uz različite soseve. A najbolje ide uz beli sos sa šampinjonima. Za ovaj recept ne treba vam prethodno znanje u kulinarstvu samo malo vremena i volje.
Sastojci:
- 800 g pilećih prsa
- 400 g šampinjona
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 150 g kačkavalja
- 30 g maslaca so
- biber
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
- Pileća prsa posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje.
- Pržite ih u zagrejanom tiganju 2 minuta na umerenoj vatri sa obe strane.
- Izvadite ih i propržite pečurke u istom tiganju, zagrevajući 30 grama putera.
- Posolite i pržite 5 minuta na umerenoj vatri .
- Dodajte brašno, pržite 1 minut na laganoj vatri.
- Dodajte mleko i dinstajte 3 minuta.
- Začinite crnim biberom i peršunom.
- Dodajte 100 grama rendanog sira i sklonite sa vatre.
- Stavite deo pripremljenog sosa u šerpu.
- Ređajte pileća prsa i prelijte ih preostalim sosom od pečuraka.
- Pospite sa 50 grama rendanog sira.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 15 minuta.