Pljeskavica se pravi od mlevenog mesa, ali kada su napolju visoke temeprature više nam prijaju lagana i brza jela, kao što su pljeskavice od povrća. Super su ideja za ručak, pogotovo kada ne znate šta biste spremali. Može da se naparavi i sa tikvicama, ali i grašak i šargarepa ih čine nedoljivim.
Posle se zasladite domaćim sladoledom od nutele.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 150 g smrznutog graška
- 100 g brašna
- 4 kašike prezle
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- peršun
Priprema:
- U ključalu vodu stavite seckanu šargarepu i grašak.
- Kuvajte poklopljeno nekih 10 minuta.
- U posudi umutite jaja i mleko, pa dodajte brašno i kvasac.
- Zatim sipajte grašak i šargarepu, pa dodajte prezle i seckani peršun.
- Lepo promešajte.
- Kašikom vadite smesu i pržite u dubokom ulju.