bolje testo ne postoji

NAJMEKŠE I NAJVAZUŠASTIJE MEKIKE BEZ KVASCA: Recept za kojim je odlepilo više od 2 miliona ljudi


Napravite odlične mekike bez kvasca sa sastojcima koje već imate kod kuće.

Recepti
Autor:
NAJMEKŠE I NAJVAZUŠASTIJE MEKIKE BEZ KVASCA: Recept za kojim je odlepilo više od 2 miliona ljudi
Recept za mekike bez kvaca, Foto: PrintscreenJutjub/Vinastar Channel

Mekike su ukusno pecivo koje možete da jedete sa slanim ili slatkim prilozima, jer odlično se slažu sa čašom jogurta i krem sirom, kao i sa domaćim džemom. Sve sastojke koji su vam potrebni imate kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete. Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 225 ml hladnog mleka
  • 2 ravne kašičice soli
  • 12 ml ulja

Priprema:

  • Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.
  • Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
  • Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.
  • Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
  • Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.
  • Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.
  • Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.
  • Pržite u zagrejanom ulju.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs