provereni trik

JEDAN SASTOJAK KOJI ĆE UČINITI DA TESTO BUDE MEKANO KAO DUŠA I TREĆEG DANA: Nikad ukusnije lepinje, hleb i pite


Iznenađujući sastojak koji je jeftin i svi ga imaju daje testu i pecivu svežinu i mekoću.

Recepti
16:03h Autor:
JEDAN SASTOJAK KOJI ĆE UČINITI DA TESTO BUDE MEKANO KAO DUŠA I TREĆEG DANA: Nikad ukusnije lepinje, hleb i pite
Šta se dodaje u testo da bude mekano danima?, Foto: Shutterstock

Kada se prave pite ili lepinje, opšte je poznato da domaćice vole da naprave veću količinu, kako bi moglo da se jede nekoliko dana. Ali, pecivo posle 2 dana i nije nešto.

Niko ne voli da jede ustajalo testo i zato vam predlažemo fantastičan trik pomoću kojeg će lepinje, hleb i pite biti sveže i po 3 dana.

Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno. On pomaže kod svih vrsta testa, a u pitanju je skrob.

skrob
foto: Shutterstock

Ako njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, lepinje i pite ukusnije i svežije. Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs