ODUŠEVIĆETE SE

DOMAĆE KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM BEZ KVASCA: Vazdušaste i mekane kao pamuk, nestaju odmah sa stola

Donosimo vam recept za testo koje će vaša porodica obožavati

Recepti
Autor:
DOMAĆE KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM BEZ KVASCA: Vazdušaste i mekane kao pamuk, nestaju odmah sa stola
Kiflice sa šunkom i sirom, Foto: Shutterstock

Kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer nema čekanja da testo naraste, samo je potrebno da ih umesite, oblikujete i napunite.

Umesto kvasca koristi se prašak za pecivo, ali u ukusu i mekoći nema nikakve razlike. Toliko su lepe i vazušaste da nećete moći da prestanete da ih jedete.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 80 ml mleka
  • 60 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 12 g praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 100 g sira
  • 100 g šunke
Kiflice
foto: Profimedia

Za premaz:

  • 1 žumance
  • susam za posipanje

Priprema:

  • U većoj činiji sjedinite brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte jogurt, mleko i ulje.
  • Mešajte da sjedinite sve sastojke, a potom zamesite glatko testo.
  • Razvucite ga na pobrašnjavljenoj podlozi, oklagijom, na krug debljine 1 centimetar.
  • Testo isecite na 16 jednakih trouglova.
  • Na svaki od njih u širi kraj stavite malo sira i šunke, pa urolajte u kiflicu.
  • Ređajte ih na pleh za pečenje obložen pek papirom.
  • Žumance razmutite, pa premažite svaku kiflicu i malo je pospite susamom.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite ih oko 20 minuta dok ne dobiju rumenu boju.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs