Svi znamo da spremamo paprikaš, ali opet, ako se raspitamo shvatićemo da ga svako od nas sprema na svoj način.

Danas vam donosimo proveren recept za mekano meso i čorbicu koja je ukrčkana i puna vitamina i minerala.

Sastojci:

  • pileći batak i karabatak
  • luk
  • šargarepa
  • peršun
  • paprika
  • krompir
  • paradajz sos
  • so, biber, paprika, suva mešavina začina

Priprema: Na malo masnoće u plitkoj šerpi ispržite meso da dobije zlatnu boju. Izvadite ga na tanjir. U istoj masnoći izdinstajte crni luk i šargarepu. Zatim dodajte malo vode, a kad voda uvri dodajte začinsku papriku i peršun. U taj dobijeni sastav vratite meso. Zatim dolijte vode i kuvajte još oko pola sata. Zatim dodajte papriku isečenu na sitno, a potom i krompir i još kuvajte. Kada se sve ukrčka dodajte peršun i začine pa još kuvajte oko 10ak minuta. Poslužite toplo.

Vreme je da se prisetimo starih recepata za jela na kašiku