Svi znamo da spremamo paprikaš, ali opet, ako se raspitamo shvatićemo da ga svako od nas sprema na svoj način.
Danas vam donosimo proveren recept za mekano meso i čorbicu koja je ukrčkana i puna vitamina i minerala.
Sastojci:
- pileći batak i karabatak
- luk
- šargarepa
- peršun
- paprika
- krompir
- paradajz sos
- so, biber, paprika, suva mešavina začina
Priprema: Na malo masnoće u plitkoj šerpi ispržite meso da dobije zlatnu boju. Izvadite ga na tanjir. U istoj masnoći izdinstajte crni luk i šargarepu. Zatim dodajte malo vode, a kad voda uvri dodajte začinsku papriku i peršun. U taj dobijeni sastav vratite meso. Zatim dolijte vode i kuvajte još oko pola sata. Zatim dodajte papriku isečenu na sitno, a potom i krompir i još kuvajte. Kada se sve ukrčka dodajte peršun i začine pa još kuvajte oko 10ak minuta. Poslužite toplo.