Leto traži lagane obroke. Danas vam donosimo jelo koje se brzo sprema (u tiganju), a koje ispunjava sve standarde kuvanog i zasitnog obroka.
Sastojci:
- 600 grama mesa (pileća prsa)
- 600 grama šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- oko 700 mlilitara supe ili vode
- lovorov list, so, biber, peršunovo lišće
- 2 - 3 kašike maslinovog ulja (maslac ili suncokretovo ulje)
- 250 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema: Meso isecite na tračice ili kockice. Propržite ga na malo ulja, tako da porumeni s obe strane. Izvadite ga iz tiganja. U istu masnoću u tiganju prodinstajte crni luk, a zatim i šargarepu. Dodajte malo vode i kuvajte oko 10ak minuta. Dodajte tečnu pavlaku, a potom i meso. Začinite po ukusu. Kada se sve ukrčka, poslužite sa prilogom od pirinča ili pire krompira.