Leskovačka mućkalica je zasitno i bogato jelo koje može da se posluži i tokom svečane trpeze. Definitivno niko ne može da zaboravi ovaj gurmanski doživljaj:
Sastojci:
- 500gr svinjskog mesa od vrata
- Oko 500 gr paradajza
- Oko 500gr paprika (crvenih i zelenih)
- 3 ljute feferonke
- 2-3 glavice crnog luka
- 3,4 čena belog luka
- 2,3 suve paprike
- So, biber, maslinovo ulje
Priprema: Meso poslolite pa prepržite na malo ulja. Isprženo meso iseckajte na sitno. U vreloj vodi poparite paradajz tako da možete da mu skinete kožicu.
Paprike ispecite u rerni pa im sklonite kožicu. U dubljoj šerpi prodinstajte crni i beli luk, zatim dodajte meso, seckan paradajz, seckane paprike, suve paprike i začine. Sve krčkajte što duže možete na laganoj vatri.
Bonus video: