Isprobajte

UNIVERZALNI PREMAZ ZA PITU: Ako svaku koru premažete ovim sastavom, dobićete izdašno i meko pecivo koje se lepi za nepce

Kvalitet kora nije bitan, sve dok ih premazujete ovim sastavom

Recepti
Autor:
UNIVERZALNI PREMAZ ZA PITU: Ako svaku koru premažete ovim sastavom, dobićete izdašno i meko pecivo koje se lepi za nepce
Foto: Shutterstock

Ako svaku koru premažete ovim premazom, pre nego stavite fil (bilo sladak, bilo slan) dobićete najmekšu i najizdašniju pitu na svetu:

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1 suvi kvasac
  • 1 šolja ulja
  • so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
    Baklava, Pita
    foto: Shutterstock

Priprema:

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

Pita će biti bolja i ukusnija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs