Potrebno je (Za 6-8 osoba)
Obaruša:
- 1kg brašna
- 1,8 l hladne vode
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 1 supena kašika soli (i više po ukusu)
Preliv:
- 100g putera
- 200g guste kisele pavlake
- 200 g slatke pavlake
- 250g ovčijeg sira
Priprema: Suvu tepsiju stavite u rernu da se zagreje na 220 stepeni. Umutite sve sastojke za testo zajedno i to mikserom. Izvadite zagrejan pleh iz rerne i premažite ga puterom pa na njega stavite tanak sloj dobijenog testa. Vratite u rernu i zapecite testo oko 8 minuta. Ispečenu koru stavite u dublju šerpu. Zatim u tepsiju sipajte novu smesu pa pecite i sve tako što ne istrošite materijal do kraja.
Pripremite preliv. U šerpi srednje veličine otopite puter pa u to dodaje pavlaku, i kiselu i slatku. Dok se puter i pavlaka sjedinjuju, vi iscepkajte dobijeno testo. Iscepkane kore stavite u tepsiju, a po njima izdrobite rukama tvrdi, očji sir. Sve zalijte dobijenom smesom od pavlake i maslaca. Izmešajte i poslužite.