Sastojci:
- 250 ml toplog mleka
- kesica suvog kvasca (10 g)
- kašika šećera
- 500 g brašna T400
- kašičica soli
- 2 jajeta
- 300 g sira
- 2 kašike otopljene masti
Priprema:
- U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 2-3 minuta da se aktivira.
- Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo.
- Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta.
- Zatim vatrostalnu posudu ili tepsiju premažite otopljenom mašću.
- Usitnite sir i pomešajte sa jajetom.
- Namašćenim rukama kidajte po malo testa, razvucite rukama, a zatim premažite mašću, pa sipajte fil i urolajte.
- Ređajte u tepsiju.
- Kada urolate pitice, u ostatak fila dodajte jaje i jogurt, promešajte, pa pititce premažite mašću, a onda prelijte sa smesom.
- Ostavite 10-15 minuta da naraste. Pecite na 200°C oko 30 minuta.