FENOMENALAN UKUS!

SOČNI BUGARSKI KROMPIR ZAPAČEN U RERNI: Pravi se začas, a kada ga probate nećete više moći da mu odolite

Ovaj recept morate da probate!

Recepti
15:45h Autor:
SOČNI BUGARSKI KROMPIR ZAPAČEN U RERNI: Pravi se začas, a kada ga probate nećete više moći da mu odolite
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Sunčane Staze

Bugarski krompir uz sir ili pečenicu, na primer, može da vam bude odličan obrok za bilo koji deo dana. Sigurni smo da, ukoliko ga probate, biće vam jedno od omiljenih jela.

Potrebni sastojci:

  • 700 – 800 gr krompira ( može i više samo što ćete morati dodati jedno više jaje i malo mleka )
  • 3 cela jaja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika mekog brašna
  • 100 gr bilo kojeg tvrdog sira ili po želji kačkavalj, gauda, čedar, mocarela
  • so i biber po ukusu ( objasniću kako sam ja stavljala )
  • malo ulja za podmazivanje posude

Priprema:

Krompir očistiti i staviti da se skuva, vodite računa da se ne prekuva. Potom ocedite vodu, pa sipajte hladnu.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Pouljiti posudu prečnika 25 x 18 cm, najbolje keramičku ili vatrostalnu, pa izrendati krompir. Pola mere krompira neka bude jedan red. Posoliti prstohvatom soli i narendati ostatak. Ravnomerno rasporediti.

Ulupati jaja žicom sa pola kašičice soli i na vrh kašičice bibera. Dodati brašno, pa opet dobro umutiti. Na kraju dodati mleko, izmešati, preliti svuda po krompiru. Kada prelijete, malo kašikom utapkajte, kako bi sav krompir bio u prelivu.

Preko narendajte sir i stavite u rernu. Pečete sve dok ne porumeni koliko vama odgovara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs