U letnje vreme obožavamo brze recepte za ručak ili večeru koji osvežavaju organizam, a ne zahtevaju paljenje šporeta ili rerne. Pritom je važno odabrati recept s visokim udelom belančevina i zdravih masnoća, koji zasićuju, ali i telu daju važne nutrijente.
Upravo takva je salata od tune, avokada i svežih krastavaca, koja se može poslužiti s kriškom hleba, krekerima ili sa dodatkom zelene salate. U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa jelo možete spremiti za svega pet minuta. Sastojci:
- 1 velika konzerva tunjevine
- 1 krastavac srednje veličine
- 1 avokado
- ¼ crvenog luka
- 1 kašika sveže isceđenog limunova soka
- so i biber po želji
- sveži listići peršuna
Priprema:
1. Ocedite tunjevinu od ulja ili salamure iz konzerve. 2. Ogulite krastavac i nasecite ga na manje kockice. 3. Luk očistite i nasecite na tanke trakice ili kockice. 4. Odstranite avokadu košticu i koru, pa ga iseckajte na manje komade. 5. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke, dodajte sitno naseckani peršun, limunov sok, so i biber. 6. Poslužite odmah s prilogom po želji.
Prijatno!