Reč je o vrlo fleksibilnoj poslastici koja se slaže sa šumskim voćem, orašastim plodovima i čokoladom. Najbolje od svega? Postoji verzije i bez pečenja, koje se vrlo lako pripremaju i kod kuće.
Mi vam nudimo recept za najjednostavniji čizkejk u obliku kuglica kod kojih je najteži zadatak čekanje da se stegnu u frižideru i budu spremne za konzumaciju. Sastojci za čizkejk kuglice:
- 200 grama krem sira (neslanog)
- 100 grama mlevenog keksa
- 25 grama šećera u prahu
- bela ili crna čokolada za preliv
Priprema:
Izvadite sirni namaz iz frižidera oko pola sata pre pripreme da malo omekša. Izmiksajte ga sa prah šećerom dok ne dobijete glatku jednoličnu smesu. Pomešajte usitnjen keks s kremom. Poslužiti se možete različitim vrstama – od čajnih kolutića do petit keksa koje biste i inače koristili za pripremu čizkejka. Stavite smesu u frižider na barem sat vremena, da se stisne. Podelite ohlađenu smesu na manje kuglice. Stavite ih u zamrzivač na pola sata do sat vremena. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite belu ili crnu čokoladu (po ukusu), pa prelijte preko ohlađenih kuglica. Vratite kuglice u zamrzivač da se čokolada stisne do kraja, a potom ih stavite u kutiju i držite u frižideru. Prijatno!