Potrebno je:
- 200 grama bulgura (ali može i klijala pšenica il dobro kuvan pšenica, ovas - šta više volite)
- 150 grama zelenih maslina bez koštice
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 veće veze svežeg peršuna
- 2 zrela paradajza
- prstohvat seckane sveže nane
- so i biber
- sok od 1 limuna.
- 1 glavica sitno seckanog luka.
Priprema: Bulgur skuvajte (ako koristite klijalu pšenicu, smao je operite i procedite). Peršun iseckajte što sitnije možete. Iseckajte paradajz, luk, masline i nanu. Sve izmešajte dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i začine.
Ovu salatu možete jesti uz sir, kao samostalno jelo. Mada se u Libanu najviše koristi kao prilog mesu ili ribi. Služi se u malim listovima zelene salate i stavlja se direktno na tanjir uz komad mesa. Na vama je da izaberete način konzumiranja.