Sastojci za testo:
- 1 kg glatkog brašna
- 1 sveži kvasac
- 2 dcl toplog mleka
- so
- ulje
- 4 dcl vode
Sastojci za nadev:
- 15 dkg šunke
- 15 dkg sira
Brzinske i najmekše kiflice: Miris i ukus koji će vas očarati! (RECEPT)
Priprema:
- U toplom mleku razmutite kvasac, te ostavite se diže nekih pola sata.
- U brašno dodajte so, ulje i kvasac.
- S vodom zamesite mekano testo.
- Ostavite da se diže na toplom još sat vremena.
- Testo podelite u pet kugli iste veličine, razvaljajte ih i iseckajte na četiri trougla.
- Stavite sir i šunku (narendanu ili u šnitama) i zarolajte.
- Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i premažite žumancetom.
- Po želji, kiflice pospite sezamom.
- Pecite 20 minuta na 180 Celzijusa.
Penaste loptica kiflice: Tura slatkih i slanih gotova za čas! (RECEPT)